Nyhetsflödet

Saturday, October 29, 2011

Söndagsmorgon den 30 oktober

Nej, det är inte hornmusikkåren i sina nya paraduniformer. Det är något helt annat. Förra helgen på väg hem från kursveckan i Norge gjorde vi ett stopp i Bryssel för att besöka våra vänner Fred-Arne och Sylvia som vi inte träffat sedan vi flyttade till Riga för mer än två år sedan. Under besöket hann vi även med ett besök på slagfältet Waterloo där Napoleon var mindre framgångsrik för några år sedan. Bilden ovan är fotagraferad från en affisch som fanns utanför museet.
Veckan i övrigt har huvudsakligen bestått i förhandlingar. Förhandlingar med kommunen om framtiden för Leontine Gorskas barnhem som ska läggas ned vid årsskiftet och förhandlingar om nästa års budget för Frälsnignsarmén i Lettland.

Den här veckan har vi också haft bön 24 timmar om dygnet i sju dagar. Jag ska just påbörja mitt bönepass mellan 5 och 6.

Nu är det söndagsmorgon och då ska vi resa upp till utposten Drusti i nordost. Där ska det bli soldatinvigning av fyra nya soldater. Vi tar med oss flagga till soldatinvigningen, två paket med nya sångböcker (de gamla sångböckerna är söndersjungna efter flera års bruk) och ett paket med de nya plastkassarna med FA-skölden som vi ska använda vid utdelningen av matpaket i vinter. Till höger är kårledaren i Drusti Ilona Kaspare.

Nästa vecka ska vi gå på en konsert i Riga. Det är min favoritgrupp bland manliga vokalgrupper (näst efter norska Mannssambandet förstås), Ernie Haase and Signature Sound. Här kommer ett smakprov på hur det kan komma att låta:


Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment