Nyhetsflödet

Thursday, October 13, 2011

Varför ska vi ha uniform? Del 3

Jag tror att Frälsningsarmén har en alldeles speciell kallelse. Det finns många olika samfund i den universella kristna kyrkan och vi är alla syskon. Men syskon behöver inte alltid vara likadana, varken i utseende eller personlighet. Frälsningsarméns kallelse är att vara en armé som räddar människor, en frälsning-armé.

Jesus säger "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv" (Joh 3:16 FB). Jesus vill inte att någon ska gå förlorad och därför reser han upp en armé av människor som ska rädda människorna från att gå förlorade, en frälsnings-armé.

Jag tror på Frälsningsarméns kallelse. Människor som låtit sig gripas av visionen av en armé som går framåt för att rädda människor. Människor som inte skäms för vad vi är utan vågar marschera fram i uniformer och med fanor och med allt annat som tillhör en armé. En armé som inte försöker imitera någon av de andra syskonen, utan är trygg och frimodig i sin egen identitet. En armé som inte är en dålig kopia av någon annan kyrka, utan vågar vara det den heter.

/PB

No comments:

Post a Comment