Nyhetsflödet

Saturday, November 12, 2011

Söndagsmorgon i Riga den 13 november

Vi lever i en orolig värld på många olika sätt.
-i arabländerna ser vi hur befolkningen reser sig mot sina ledare i land efter land
-Europa håller andan i den ekonomiska krisen i Grekland och Italien
-Kommer Israel att bomba kärnkraftsanläggningar i Iran?

Då jag ser vad som händer i världen idag tänker jag på en gammal sång som vi brukade sjunga på Frälsningsarmén då jag var yngre: "Då världsriken vacklar och störtar i grus och allt mot förgängelse går. Ja då är det gott att få bygga sitt hus på klippan som evigt består."

Det finns många tecken i vår samtid som pekar mot att Jesu återkomst närmar sig.
-En ekonomisk kris som verkar omöjlig att komma tillrätta med för de nuvarande ledarna.
-En världsopinion som alltmer vänds mot Israel.

Men vi fortsätter att jobba på med vårt arbete i Frälsningsarmén i Lettland. Förutom budgetmöten och utvecklingssamtal har vi under veckan jobbat med ett par intressanta samarbetsprojekt:
-Vi har haft besök från ledare för missbruksarbetet i region Väst i Norge för att diskutera möjligheterna för att samverka i något större projekt i Lettland.
-Det ser ut som om vi får ett större EU-bidrag för att tillsammans med en samarbetspartner ge utbildning och möjlighet till arbete för människor som kanske aldrig tidigare har lyckats komma in på arbetsmarknaden.

Idag är det söndagsmorgon och tidig start för avfärd till Iecava, där vi ska ha förmiddagsgudstjänsten. I Iecava har man just startat en ny kurs för dem som eventuellt vill bli frälsningssoldater. Under gudstjänsten ska vi också dela ut diplom till trofasta frivilligarbetare.

Ha en välsignad vecka framöver.
Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment