Nyhetsflödet

Saturday, November 26, 2011

Söndagsmorgon i Riga den 27 november

Så var det söndagsmorgon igen. Och inte vilken söndagsmorgon som helst. Det är söndagen den första advent, som markerar början på kyrkoåret och nedräkningen till julhögtiden.

Vi tänder det första adventsljuset och ställer upp våra svenska elektriska sjuarmade ljusstakar i fönstren. Snart är det dags för barn världen över att öppna adventskalendern och räkna dagarna fram till julafton.

I år kommer det även att bli adventskalender här på rupeba.se. Från den 1:a december fram till den 24:e kommer det att finnas en lucka att öppna, och bakom varje lucka kommer det att finnas en bild på en minnesvärd händelse från Frälsningsarméns arbete i Lettland under 2012. Det blir förmodligen två bilder från varje månad.

Advent betyder ju "ankomst" och i adventstider kommer vi också att välkomna ankomsten av general Linda Bond som kommer till Riga i helgen runt den andra advent. Det är naturligtvis en stor händelse för Frälsningsarmén i Lettland.

Tillsammans med generalen ankommer också Robert och Janet Street. Robert Street är Internationell sekreterare för Europa och vi ser också fram till att både Robert och Janet Street ska återkomma till Riga för den lettiska kongressen 15-17 juni 2012.

Om några timmar ankommer Rut och jag till Bauska, där vi ska fira adventsgudstjänst tillsammans med kåren där. Temat blir naturligtvis Jesu ankomst som på olika sätt kommer fram i adventspsalmerna och adventstexterna:
-Jesus föds till jorden som ett litet barn
-Jesus rider in i Jerusalem, som egentligen är en påskhändelse
-Jesus som en dag ska komma tillbaka till jorden i slutet av denna tidsålder
-Jesus som kommer till oss i vår vardag genom den helige Ande.

Det kommer att bli fint att minnas allt detta och att sjunga adventspsalmerna "Bereden väg" och "Hosianna".

Ha en välsignad adventshelg och efterkommande vecka. Och glöm inte att följa med i adventskalendern på rupeba.se som startar på torsdag.

/Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment