Nyhetsflödet

Wednesday, November 28, 2012

På Östersjön

Ännu en natt på Östersjön! Det har varit en stormig natt och det har gungat ganska bra. (Bilden till vänster måste ha tagits vid ett lugnare tillfälle). Sent igår kväll fick vi byta hytt eftersom golvet i vårt duschrum fylldes med vatten som kom upp ur avloppet. Men nu, klockan fem på morgonen, känns det som om havet lugnat ner sig, och vi har gott hopp om att kunna lägga till i Riga om några timmar.

Internetuppkopplingen på båten har blivit något bättre.

Jag skrev ett brev för ett halvår sedan till TallinkSilja som trafikerar Stockholm-Riga och frågade om de inte kunde göra något åt den dåliga internetuppkopplingen på de två båtarna som trafikerar sträckan. Jag fick svar i två olika brev där man försökte förklara problemen med att ge internetuppkoppling till många användare samtidigt över satellit.

Men nu har det alltså hänt. TallinkSilja har investerat i en förbättrad internetuppkoppling. På kvällarna fungerar den fortfarande dåligt. Då är det många som surfar på internet. Vid den tidpunkten på dygnet då jag brukar uppdatera rupeba.se går det ganska bra. Jag är förmodligen den enda på hela båten som är i behov av internetuppkoppling klockan fyra på morgonen. De enda andra människor som jag ser på båten är ett fåtal mer eller mindre berusade personer som irrar omkring och letar efter sin hytt.

Ha en bra dag!

1 comment:

  1. If you and I ever traveled on the same date, we'd bump into each other in what I guess is still the best 'internet connex' site on the ship; the Conference area.

    I once was asked to move next door and wrote my blog while 250 people danced the early morning hours away... blessings and love to you both, sven

    ReplyDelete