Nyhetsflödet

Friday, June 22, 2012

Idag 23/6 - En vid port och en bred väg

Idag den 23/6

Lennart Koskinen skriver i en debattartikel i Kyrkans Tidning:
"Jag får regelbundet med posten ett stort antal församlingsblad. Det firas mycket gudstjänster av alla slag.
Fantastisk musik. Barnverksamhet, sociala projekt, samtalsgrupper, kurser i kristen tro, författaraftnar med existentiella frågor. Etisk vägledning, bönegrupper. Tänk att få tillhöra ett sådant sammanhang. Öppen dörr, låg tröskel och högt i tak
."

Koskinen ser positivt på att Kyrkan erbjuder en mängd olika alternativ som människor efterfrågar. Koskinen skriver också att han har svårt att förstå att en del präster kräver att ha någon form av kristet innehåll om skolan ska ha sin skolavslutning i kyrkan. Det vore bättre, enligt Koskinen, att ta bort allt kristet innehåll för att skolan skulle kunna komma till Kyrkan utan förbehåll.

Jag har också sett en del av dessa församlingsblad som Koskinen refererar till. De kan inbjuda till Qijong, Yoga och många andra ockulta företeelser. Då jag ser dessa inbjudningar kan jag inte annat att tänka att här finns det en kyrka som tappat tron på kraften i evangeliet och strävar efter att få folk till kyrkan genom att erbjuda aktiviteter med rötter i andra religioner.

Den kyrka Koskinen vill ha är en kyrka med "Öppen dörr, låg tröskel och högt i tak." 

Men sa inte Jesus att den port som leder till livet skulle vara trång, och den väg som leder till livet skulle vara smal? (Matt 7:14).


Finns det inte en risk att den väg Koskinen förespråkar är en bred väg efter en vid port och att den vägen leder till fördärvet? (Matt 7:13)


(Jag har tidigare skrivit i detta ämne: Jesus säger att porten är trång, medan kyrkan försöker göra den så bred som möjligt)

No comments:

Post a Comment