Nyhetsflödet

Tuesday, June 5, 2012

Idag 6/6 - "Hello Brother Bishop Peter"

Idag den 6/6

Idag är det Sveriges Nationaldag. Men här i Lettland är det en vanlig arbetsdag. Idag ska Rut och jag träffa biskoparna i Lettland. I Lettland verkar det som om alla samfund har en biskop. Till och med pingstvännerna har sin biskop, vilket kan låta främmande i svenska öron.

Det kom ett mail adresserat till "Brother Bishop Peter". Det var någon som ville sätta upp ett möte mellan några av biskoparna i Lettland och Frälsningsarméns ledning för att lära känna varandra lite bättre. Ikväll blir det mötet av. Det ska bli intressant. Den katolske ärkebiskopen kommer. Den lutherska ärkebiskopen är dessvärre utomlands, men den lutherska "Senior Pastor" kommer att vara med tillsammans med biskoparna från baptisterna, adventisterna och pingstvännerna. Dessutom kommer pastorerna från de tre största megakyrkorna i Riga/Lettland. Vi har fått tio minuter att presentera oss.

På tal om nationaldag. På fredag är vi inbjudna till en samling i det gamla handelshuset "House of the Blackheads". Där kommer vi (=Frälsningsarmén) att få ta emot en svensk flagga från Sveriges Ambassadör i Lettland. Så lite nationaldag blir det i alla fall för oss den här veckan.

No comments:

Post a Comment