Nyhetsflödet

Thursday, June 7, 2012

Idag 8/6 - Skolavslutning i kyrkan?

Idag den 8/6

Nyhetsflödet idag handlar om skolavslutningar i kyrkan - eller inte.

Den nya skollagen säger att det inte får förekomma konfessionella handlingar i skolans verksamhet. Skolverkets anvisningar ger råd om hur lagen ska tolkas och säger att bön och välsignelsen inte får förkomma men att det är okej att sjunga "Den blomstertid nu kommer".
Det innebär alltså att det är tillåtet att ha skolavslutning i Guds hus, under förutsättning att inte Gud inbjuds.

Diskrimineringsombudsmannen (DO) skriver däremot i en annan artikel att det inte är okej att sjunga "Den blomstertid nu kommer".

"Varför är skolavslutning i kyrkan så farlig?" Utbrister en besviken förälder i en annan artikel.
Jag tycker frågan är berättigad. Vad är det som är så farligt? Vi har en Diskrimineringsombudsman i det här landet som finansieras av våra skattemedel och som ser som sin uppgift att skydda de små barnen så att de inte ska behöva höra att någon önskar välsignelse över deras liv, ja, som inte ens tycker att de ska få höra sommarpsalmen sjungas.


Vad är det som är så farligt? Tänk om vi som är kristna kunde tro lika mycket på kraften i välsignelsen och budskapet i psalmerna som den sekulära staten gör. Det verkar som om de är livrädda för att barnen ska få höra välsignelsen. Det kan till och med påverka barnen.

No comments:

Post a Comment