Nyhetsflödet

Monday, January 14, 2013

Bönevandring med flaggan

Jag såg förra veckan ett klipp från Norrtelje Tidning om en bönevandring med Frälsningsarméns flagga genom Norrtälje. Där fanns också en länk till en internationell facebooksida där det framgår att det pågår en världsvid rörelse av bönepromenader med Frälsningsarméns flagga.

Vad ska man nu tycka om det? Är det inte lite fånigt att gå omkring på gatorna med en flagga? Vi har ju i alla år gått i grupp, ofta ackompanjerade av en hornmusikkår, men att gå ensam med flagga genom stan, ser inte det lite konstigt ut?

Ja, det var säkert lite konstigt och lite fånigt den gången Israels barn gick runt Jeriko och spelade trumpet. Vad var det för slags krigföring? Men det fungerade. Ibland använder kanske Gud till och med det fåniga och konstiga för att utföra sitt verk.

Men, kanske någon invänder, vid det tillfället gick de ju runt Jeriko på Guds direkta order. Ja, men om vi alla riktigt noga lyssnar till vad Herren säger till oss, kanske vi också någon gång kan få höra att det är dags att gå ut på en bönepromenad med flaggan.
En av kommentarerna på facebooksidan citerar det amerikanska Stridsropet där en överste skriver:
"Frälsningsarmén föddes i den överhettade väckelseelden,den kom till genom lydnad, överlåtelse och ett heligt mod... Vi hade heliga vittnesbörd på våra läppar och bönemötena var överfulla av ärliga, trosfriska böner. Detta unika, spontana genomgripande Guds verk lyser med sin frånvaro idag, utom i några isolerade fickor.... Vi måste ställa oss inför Herren som vi verkligen är med vår fattigdom, önkansvärda och blinda, desperata efter Guds väckelse.

Det kanske är dags att damma av flaggan som står i kårlokalen och ta med den ut i ljuset och möta verkligheten. Här kommer några bilder från olika delar av världen. Du kan kolla mer själv. Här kommer LÄNKEN2 comments:

  1. I read this through Google translate. Thanks for the link to our Prayer Walking With The Salvation Army Flag Facebook Page.

    It many look silly, but it is very powerful. In Nashville, Tennessee we have prayer walked with the flag for 7 years and have been able to pray with many dozens of people. Several even started attending our corps.

    Sgt. Steve Simms, Nashville, Tennessee

    ReplyDelete
  2. Tänkvärt. Men jag funderar lite grann på om det där med att inte "skylta" med att man är from och ber, utan att man ska göra det i kammaren, där endast Gud ser. ( utöver församlingens sammankomster :) ) funderar? Bollar bara. Kritiserar absolut inte.

    ReplyDelete