Nyhetsflödet

Thursday, July 19, 2012

”När någonting är viktigast blir inget annat viktigt”

När någonting är viktigast blir inget annat viktigt”, är namnet på en föreställning som har hämtat sin inspiration från Frälsningsarméns historia. Kulturförvaltningen i Malmö presenterar föreställningen bland annat med dessa ord:
"I en för Sommarscen Malmös publik specialskriven föreställning utforskar PotatoPotato Frälsningsarméns revolutionära historia ombord på en Rundan-båt i Malmös kanal. Till skillnad från de övriga folkrörelserna – bl. a. nykterhetsrörelsen och arbetarrörelsen - gjorde Frälsningsarmén ingen skillnad på kvinnor och män. De kvinnliga medlemmarna fick samma befattningar som sina manliga kollegor och fick resa, predika och spela bastuba på lika villkor. Denna kultur spred sig sedan till soldaternas hem och arbetsplatser och påverkade på så sätt hela samhället."
Du kan läsa mer här.


Jag tycker att namnet på föreställningen på ett fantastiskt sätt skildrar vad det innebär att få ett genomgripande möte med Jesus. Då Jesus får den rätta platsen i våra liv förbleknar det vi tidigare såg på som viktigt. Det första och största budet är fortfarande att du ska älska Herren av hela ditt hjärta, hela din själ och av hela ditt förstånd.(Matt 22:37)


Smaka på rubriken en gång till: "När någonting är viktigast blir inget annat viktigt

No comments:

Post a Comment