Nyhetsflödet

Saturday, August 27, 2011

Söndagsmorgon den 28 augusti


Ännu en vecka har gått. En vecka fylld av sammanträden.
Mitt i veckan hade vi lunch tillsammans med Sven och Glad Ljungholm från Skottland. De har under flera år understött verksamheten i Seda och Sarkani och nu var de på väg hem efter ett besök där.
Sven och Glad på lunch i Riga

Sven har skrivit flera blogginlägg från resan på engelska. Du kan läsa dem här:
Latitude Latvia
Latitude Latvia 2

Natten mellan fredag och lördag tillbringade vi på färjan mellan Riga och Stockholm. Vi fick ett alldeles fantastiskt väder på överfarten. Vi satt ute på soldäck flera timmar på utresan och lika fint var det på morgonen då vi åkte in igenom Stockholms skärgård. För en gångs skull kunde vi höra TV-nyheterna på svenska och väderleksrapporten gissade att detta var den sista sommarvärmen för i år. Jag hoppas att vädermannen hade fel.

Under infarten till Stockholm passerade vi också grannskapet där vi bott i arton år. Här ser vi infarten sjövägen till Lännerstasunden.

På lördagen hann vi också med att hälsa på näst yngsta barnbarnet tillsammans med hennes föräldrar. Det blir inte så tätt mellan gångerna vi ses. Eftersom det var lördag så blev det förstås lördagsgodis för barnbarnet:
 
På Centralen bjöd man på gratis dagstidningar och där kunde jag läsa att Moderaternas partistyrelse föreslår att man inte ska ställa upp i kyrkovalet som parti. Det är ju positivt att ett politiskt parti har förstått det orimliga att Guds församling ska styras av politiska partier.
Jag kunde också läsa att man just upptäckt en mycket avlägsen planet som ser ut att vara en diamant. Bibeln har ju länge talat om att vi ska tillbringa evigheten på gator av guld så vi får väl se var den planeten finns. Men det behöver vi kanske inte bekymra oss för nu. Nu gäller det att göra det bästa av varje dag vi får och snart kommer förmodligen en ny vecka och jag önskar att det ska vara en välsignad vecka för dig.

/Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment