Nyhetsflödet

Wednesday, August 10, 2011

Varning för tjuven!

På söndag bär det av västerut i Lettland. Vi ska ha förmiddagsmöte i Liepaja på västkusten och eftermiddagsmöte i Ilmaja på väg tillbaka till Riga.

I Leipaja kommer jag att predika över ämnet "Varning för tjuven". Tjuven är lös ibland oss och han vill stjäla, slakta och döda. Men det finns ett alternativ till att bli bestulen och dödad. Vi kan få liv genom Jesus som har kommit för att ge oss liv, liv i överflöd (Joh 10:10).

Tjuven stjäl och rövar ibland oss på många olika sätt. Många människor har blivit bestulna på sitt hopp om framtiden, andra har blivit bestulna på sin glädje och frid.

Men vad jag särskilt vill betona är hur tjuven idag vill stjäla tron på Guds ord. För lyckas han stjäla tron på Guds ord så kan vi varken bli frälsta, förlåtna eller ha något hopp om framtiden. Allt detta är löften vi har fått i Bibeln och om vi inte litar på Bibeln kan vi inte heller lita på vår frälsning eller på något annat.

Tidigare var i det allmänhet så att kristna trodde på Bibeln medan icke-kristna inte trodde på Bibeln. Men idag hör man många kristna som inte värdesätter Bibeln. Några säger till och med att det inte så viktigt med Bibeln vi kan lyssna direkt till Jesus utan att vara beroende av en bok.

Naturligtvis är det möjligt att Jesus talar direkt med oss och presenterar sig med namn och berättar att han dog på korset för mig, hur jag kan bli frälst och att han en dag kommer tillbaka till jorden. Men så fungerar det normalt inte.

Dessutom är vår mottagningsapparat bristfällig. Vi kan inte alltid med säkerhet veta om det är Jesus som talar, eller om det är våra egna känslor eller förhoppningar eller till och med tjuven. Det enda sättet vi kan pröva sådana tilltal är genom Guds ord. Men om vi inte tror så mycket på Bibeln....

Tjuven har inte förändrats så mycket genom tiden. Redan i skapelseberättelsen är hans taktik att skapa misstro till Guds ord: "skulle Gud ha sagt?". Han lyckades stjäla det liv som Gud hade skänkt Adam och Eva och han lurar många kristna idag.

Låt inte lura dig!  Du behöver inte bli bestulen! Du kan lita på Guds ord. I Bibeln framträder Jesus som kan frälsa, förlåta och ge hopp för detta livet och det kommande.

/PB

No comments:

Post a Comment