Nyhetsflödet

Thursday, November 8, 2012

Brev till en ung officer

Samuel Logan Brengle (1860-1936) var en ledande helgelseförkunnare inom Frälsningsarmén. Han har skrivit en rad böcker om helgelse och Peter Farthing har nu sammanställt en bok med artiklar ur Brengles författarskap (Samuel Logan Brengle - Heart for God). Här kommer några utdrag i min egen översättning från engelska.

Tidigare inlägg från boken finns här:
Brengle besöker Norge   - Guldkorn från Brengle 1
Himmel, helvete och Brengle  - Guldkorn från Brengle 2
Hemligheten till kraft - Guldkorn från Brengle 3
Andlig kraft - Guldkorn från Brengle 4 
Låt boken forma ditt liv - Guldkorn från Brengle 5
Var inte olydig den himmelska visionen - Guldkorn från Brengle 6
Guds ledning - Guldkorn från Brengle 7 

Brev till en ung officer
Guldkorn från Brengle 8
Planera din tid. Låt inte tiden rinna bort mellan fingrarna. Håll dig till ditt planerade program så långt som möjligtska du finna att du växer till inför Gud och människor (Luk 2:52). Planera ditt arbete tidigt på morgonen och genomför sedan din plan.

Ta god tid för din stund i enrum med Herren varje dag. Investera tid på din helgelse. Ge Gud tid att tala till dig, forma dig, undervisa dig.

Prioritera att ta tid till bön och bibelstudium varje dag.  Då kommer din själ att bli som en prunkande trädgård. Vi behöver arbeta med våra egna hjärtan först. Då blir arbetet för andra lätt och glädjefyllt.

Då du har din stund med Gud, förvänta att han ska tala till dig. Ha en anteckningsbok till hands för att skriva ned tankar och vägledning som Gud ger till dig. 

No comments:

Post a Comment