Nyhetsflödet

Sunday, September 23, 2012

Låt Boken forma ditt liv



Samuel Logan Brengle (1860-1936) var en ledande helgelseförkunnare inom Frälsningsarmén. Han har skrivit en rad böcker om helgelse och Peter Farthing har nu sammanställt en bok med artiklar ur Brengles författarskap (Samuel Logan Brengle - Heart for God). Här kommer några utdrag i min egen översättning från engelska.


Tidigare inlägg från boken finns här:
Brengle besöker Norge   - Guldkorn från Brengle 1
Himmel, helvete och Brengle  - Guldkorn från Brengle 2
Hemligheten till kraft - Guldkorn från Brengle 3
Andlig kraft - Guldkorn från Brengle 4 

Låt Boken forma ditt liv - Guldkorn från Brengle 5


 "Om du vill att ditt liv ska formas av sanningen, måste du läsa Bibeln om och om igen. På samma sätt som den studerande uppfriskar sitt sinne genom att på nytt gå igenom kursböckerna, måste du kontinuerligt uppfriska ditt sinne med Skriftens sanningar.

Bibeln är Guds recept för att skapa helgade människor. Du måste följa receptet noggrant, om du vill bli en helgad, Kristuslik människa.

Bibeln är Guds reseguide som visar män och kvinnor vägen till himlen. Du måste uppmärksamt lägga märke till färdriktningen som anges där, och följa dem noggrant, om du någonsin ska komma fram.

Bibeln är Guds läkarbok som visar människor hur de ska kunna komma ifrån sina själsliga sjukdomar. Du måste omsorgsfullt ta till dig diagnoserna på själsliga problem, och de vägar som anges för att bli hel.

Jesus sa:  ”Det står skrivet: Människan lever inte bara av bröd, utan av varje ord som utgår från Guds mun.” Han sa också  ”De ord som jag har talat till er är Ande och liv.” (Joh 6:36)

Läs Guds ord!"

No comments:

Post a Comment