Nyhetsflödet

Sunday, February 26, 2012

Idag 27/2 - Flummiga ateister

Måndagen den 27/2 - Flummiga ateister

Vad är det egentligen som händer i den svenska kvällspressen? Expressen har under en längre tid gett Marcus Birro fritt utrymme att predika tron på Gud. Nu kan man även i Aftonbladet läsa en krönikör som kritiserar ateismen och upphöjer konsekvenserna av den kristna tro. Sällsynta tongångar i kvällspressen.



Natalia Kazmierska skriver i Aftonbladet:

"Få människor kan vara så världsfrånvända som ateister.
Det senaste exemplet är planerna på att bygga en ateistisk kyrka i London. Bakom ligger författaren och religionskritikern Alain de Botton, som säger sig vara avundsjuk på de troendes vackra samlingslokaler. På konstupplevelserna, den imponerande arkitekturen och den mysiga stämningen i katedraler och kapell.
”Varför ska bara religiösa få tillång till allt detta?” frågade sig de Botton, och lanserade ”Temple to Perspective”.
Ett ateistiskt alternativ till Sankt Peterskyrkan och Blå Moskén.
"

Krönikören avslutar med orden:

"De senaste åren har församlingar runt om i Sverige till exempel fått ta emot allt fler fattiga i behov av ekonomiskt stöd. Familjer som knappt har råd med mat och kläder söker sig till kyrkorna som en sista utväg, och inte för att beundra altartavlorna. Finanskrisen – denna apokalyps orsakad av rationella, Harvardutbildade finansstrateger – har slagit hårt mot de redan utsatta. Många fler hade gått under om vi inte hade haft präster, imamer och andra djupt troende som ser det som en livsuppgift att hjälpa medmänniskor.
Jag bara undrar – vad har ni ateister gjort för samhällets svaga
?"

Som sagt, vad är det egentligen som händer i den svenska kvällspressen?


I övrigt idag
Läs Marcus Birros vittnesbörd om sin omvändelse.
I Morgonkollen idag skriver Stanley Sjöberg om elden som kvävdes och Marie Willermark gör ett inlägg i debatten om "Hen": Könlösa konstigheter.
Läs också i dagens Morgonkoll om utvecklingen för den utvisade kongolesiska partorn Jean.

/Peter Baronowsky (Peters Personliga)

No comments:

Post a Comment