Nyhetsflödet

Thursday, March 15, 2012

Idag 16/3 - Om livets värde i Expressen

Idag den 16/3

Ibland får man lyfta ögonbrynen då man läser kvällstidningar. Det händer då man möter ett budskap som man absolut inte väntar sig i en Kvällstidning. Det hände nu då jag läste Expressen. Första raderna i en brett uppslagen artikel hade till och med varit radikala om de stått i Dagen:

"Om revolt är det samma som att våga gå sitt hjärtas väg, är ett liv i tron på Gud den ultimata revolten.
Ingen revolt är lika radikalt omstörtande som tron. Ingen makt kommer i närheten av den förvandling som en troende genomgår. Hennes makt som människa är begränsad. Men hennes makt som en del av en gudomlig plan är välsignad och gränslös."

Längre ned i artikeln kan man läsa om livets värde:

"Liv är heligt. Alltid. Allt liv är heligt. En liten flicka med Downs syndrom, som skulle ha blivit aborterat om föräldrarna fått veta hennes beskaffenhet, är INTE värd mindre än någon annan nu när hon är född. Och då borde hon inte vara värd mindre INNAN hon föddes heller. Vi kan inte själva, efter eget huvud och från fall till fall, börja nysta och trixa med det okränkbara människovärdet. Det är inte värdigt. Det är i högsta grad oanständigt.
Det är märkligt att detta blivit en så kallat “kristen höger”-fråga. När släppte vänstern frågorna om allas lika värde? 
Det är inte rimligt att vi i rädsla för att stöta oss med starka politiska grupper låter bli att prata om att livet startar när det startar. Så enkelt är det! Livet startar när det startar."

Ja, du kanske har gissat det redan. Det är Markus Birro som skriver detta i sin krönika i Expressen, vem annars? Läs hela artikeln här. Den är absolut värd att läsa.

/Peter Baronowsky
 

No comments:

Post a Comment