Nyhetsflödet

Tuesday, March 6, 2012

Idag 7/3 - Här och Där

Idag 7/3

Igår hade vi samling för alla våra ledare i Frälsningsarmén i Lettland. Bland mycket annat samtalade vi om en undervisningsfilm vi såg förra samlingen. Det var Bill Hybels som talade om visioner. Han sa ungefär så här:

"Vi talar mycket om visioner i församlingen. Vi beskriver visionen och målar ut hur fantastiskt det skulle vara att vara "där" för att inspirera varandra att börja röra oss mot visionen. Vi talar om att vi nu befinner oss "här" och vi måste börja röra oss för att kunna komma fram till "där" och få leva i den fantastiska visionen. Vi lägger mycket energi på att tala om det fantastiska "där".

Men varje gång jag har talat mig varm för en vision är det alltid några som hör av sig och säger att de heller vill vara "här" än att bege sig "där". De vill inte ha förändring de trivs bra "här".


Jag har mer och mer förstått
, säger Bill Hybels, att det inte räcker att beskriva hur bra det kommer att bli "där", vi måste också beskriva hur fruktansvärt dåligt det är att vara "här". Om inte folk förstår hur dåligt det är att vara "här", kommer de aldrig att vara motiverade till förändring."

Vi använde den utgångspunkten för vårt samtal om frälsning. I evangelisationen talar vi ofta hur bra det är att bli frälst. I vittnesbörd och undervisning målar vi ut fördelarna med att vara kristen för att inspirera människor att bli frälsta. Men om inte folk förstår hur dåligt det är att vara "här", att vara ofrälst, kommer de aldrig att vara motiverade att förändra något. Ingen människa vill förändring om man inte på något sätt är missnöjd med den nuvarande situationen. Utgångspunkten för vårt gruppsamtal var: "Beskriv hur fruktansvärt dåligt det är att vara ofrälst"

I redovisningen var det flera grupper som sa att vi måste vara mer frimodiga att berätta för människor om den dubbla utgången. Det finns en himmel och det finns ett helvete och våra val här i livet påverkar hur vi kommer att tillbringa evigheten.

Det har blivit opopulärt att tala om helvetet. Vi undviker helst ämnet. Vi vill inte verka kärlekslösa. Men om vi verkligen älskar någon och bryr oss om någon, borde vi då inte tala om att det finns en himmel och det finns ett helvete? Jesus var verkligen tydlig i sin undervisning och varnade människor att en gång kommer det att bli försent. En dag kommer dörren att stängas och då är det försent att välja (Matt 25:10).

Jag hörde en gång en man som inte var kristen säga: "Om ni kristna verkligen tror på vad Bibeln säger om helvetet, förvånar det mig verkligen att ni inte är ivrigare att tala om det för oss som inte är kristna."

/Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment