Nyhetsflödet

Thursday, March 1, 2012

Idag 2/3 - Vanor

Fredagen den 2/2 - Vanor
Jag läste härom morgonen från ordspråksboken: "Vänj den unge vid den väg han bör vandra, så viker han ej av från den när han blir gammal" (Ords 22:6)

Versen talar om vanor. De vanor vi har skaffat oss styr i stor utsträckning våra liv. Ja, man kan till och med säga att vårt liv består av vanor. Vi vänjer oss vi vad vi brukar göra och så fortsätter vi av bara farten. Våra vanor styr våra liv.

Det finns goda och dåliga vanor och dessvärre ser det ut som det är lättare att hemfalla till dåliga vanor än till goda vanor.

Många liv har blivit förstörda genom att man skaffat sig dåliga vanor. Många kämpar emot de vanor de har skaffat sig. I det land jag lever är alkoholismen ett enormt problem. Ingen föds alkoholist. För att bli alkoholist måste man dricka alkohol. De allra flesta tycker inte om spriten de dricker första gången. De kanske till och med mår illa och kräks upp vad de dricker. Men om de fortsätter att dricka kan de till slut bli slav under sin vana.

Goda vanor kan vara svårare att lära in. Vanan att ha en stilla stund med Herren på morgonen kan ta en lång tid att etablera. Det verkar nästan som om ju viktigare den goda vanan är ju svårare kan det vara att göra den till en vana. Men ge inte upp. Ditt liv består av vanor. Se till att det är goda vanor och inte nedbrytande.

Peter Baronowsky (Peters Personliga)

No comments:

Post a Comment