Nyhetsflödet

Sunday, March 18, 2012

Idag 19/3 - Foster på öppet köp

Idag den 19/3

Idag handlar inläggen på rupebas morgonkoll om föräldrars möjlighet att välja bort foster som av någon anledning inte passar. Det är ju så vi gör med andra saker här i livet. Om kläderna inte passar, eller om vi helt enkelt inte tycker om dem, går vi tillbaka till affären och lämnar tillbaka det vi är missnöjda med och får pengarna tillbaka. Men ska vi göra så med människor?

Det var till och med någon filosof förra veckan som tyckte att man även kunde välja bort barn efter födseln om man tyckte det. Det kan ju till och med låta riktigt logiskt. Vad är det för skillnad strax före födseln eller strax efter.

Läs se två artiklarna dagens morgonkoll. Och missa framför allt inte Marcus Birros inlägg i Expressen från förra veckan:
"Liv är heligt. Alltid. Allt liv är heligt. En liten flicka med Downs syndrom, som skulle ha blivit aborterat om föräldrarna fått veta hennes beskaffenhet, är INTE värd mindre än någon annan nu när hon är född. Och då borde hon inte vara värd mindre INNAN hon föddes heller. Vi kan inte själva, efter eget huvud och från fall till fall, börja nysta och trixa med det okränkbara människovärdet. Det är inte värdigt. Det är i högsta grad oanständigt.
Det är märkligt att detta blivit en så kallat “kristen höger”-fråga. När släppte vänstern frågorna om allas lika värde? 
Det är inte rimligt att vi i rädsla för att stöta oss med starka politiska grupper låter bli att prata om att livet startar när det startar. Så enkelt är det! Livet startar när det startar."

På tal om Marcus Birro så är han dessutom fotbollskrönikör. Och nu i en fotbollskrönika på sportsidorna under rubriken "Gud?" uppmanar han svenska folket att be för fotbollspelaren Boltons Muamba som fick en hjärtattack under pågående match. Birro skriver: "Tänk då noga på att i resten av världen, och resten av världen är fortfarande rätt mycket större än Sverige, tror man på Gud."

/Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment