Nyhetsflödet

Friday, March 16, 2012

Idag 17/3 - Gud och hans kritiker

Idag den 17/3 - Gud och hans kritiker – en antologi om nyateismen

Idag vill jag slå ett slag för en ny bok. Det är en antologi med Mats Selander som redaktör. Mats skriver i förordet till boken:
"Nyateismens okrönte kung, Richard Dawkins, har inbjudit sina kritiker att visa på felaktigheter i hans bok Illusionen om Gud. Han önskar att hans kritiker ska säga "Du har fel här, du har fel här och du har fel här". Han säger:
Jag skulle vilja höra vad det är för fel på argumenten jag lagt fram. Det är en sak att säga att en filosofilärare skulle använda rödpennan, men ingen har faktiskt sagt vad det är för fel på argumenten.
Det är denna kastade handske vi nu plockar upp.Vi vill göra just det som Dawkins önskar av sina kritiker (och som många kritiker redan har gjort).Vi kan inte visa på alla felaktigheter i Dawkins och nyateisternas böcker, men vi kommer gå fram med rödpennan och markera några av de viktigaste tankefelen och svagheterna i hans och nyateisternas argumentation.Vårt mål är att göra en så saklig analys som möjligt utan billiga poänger eller kränkande personangrepp
."

hemsidan kan du också provläsa det första kapitlet som heter: "Tomma tunnor skramlar mest - om nyateismens retorik", som är skrivet av Per Ewert.
På hemsidan finns även uppgifter om hur man kan skaffa boken.

Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment