Nyhetsflödet

Friday, May 11, 2012

Idag 12/5 - Vart blåser vinden?

Idag den 12/5

En stor nyhet under veckan var president Obamas helomvändning i frågan om homosexuella äktenskap. Vid förra presidentvalet var Obama emot och då det närmar sig ett nytt presidentval är Obama för. Han säger i en TV-intervju: "Jag har precis kommit fram till att för mig personligen är det viktigt att intyga att jag anser att par av samma kön bör kunna gifta sig."

Vad är det som gjort att Obama har ändrat uppfattning i denna fråga? Svenska Dagbladet meddelar samtidigt att det nu finns en majoritet i USA som stöder samkönade äktenskap. Det verkar alltså vara en lämplig tidpunkt för en politiker att ändra uppfattning i frågan. Det verkar som om Obama håller upp fingret i luften för att se vart vinden blåser och sedan bestämmer han sig för vilken personlig uppfattning han har.

Man skulle kanske önska att fler politiker var drivna av en egen övertygelse än att de anpassar sig till det som är "politiskt korrekt".

Det kanske inte är helt ovanligt i den politiska världen att politikers uppfattning styrs av majoritetens uppfattning. Men då samma sak händer inom kristna samfund och församlingar är det en katastrof.

Då den kristna kyrkan, som helt bygger på ett budskap, sticker upp fingret i luften och frågar omvärlden om hur kyrkan ska vara och vad kyrkan ska predika, då har den förlorat all trovärdighet.

Expressen   Dagens Nyheter   Dagens Nyheter   Svenska Dagbladet   Världen idag   Christianity Today   Christian Post

No comments:

Post a Comment