Nyhetsflödet

Wednesday, May 2, 2012

Idag 3/5 - Koskinen och interreligiösa dialoger

Idag den 3/5

Lennart Koskinen, nyss hemkommen från ett interreligiöst dialogmöte på ett hinduiskt meditationscenter, skriver i Kyrkans Tidning:
"Många av de stora konflikterna i världen innehåller någon eller några religiösa beståndsdelar. Den interreligiösa dialogen skapar förståelse och bygger personrelationer som kan bidra till att både förebygga och överbrygga konflikter. Dessutom är den av stor personlig betydelse i andligt avseende för deltagar­na. Även om vi kan tycka att vår egen tro rymmer centrala sanningar äger vi inte hela sanningen."

Det verkar som om Koskinen är av den uppfattningen att kristendomen bara innehåller en del av sanningen. Vill man veta hela sanningen måste inkludera andra religioner.

Det verkar som om Koskinen har en helt annan uppfattning än den som presenteras i Bibeln. Finns det något som Gud varnar mer för än att Guds eget folk skulle blanda sin tro med andra religioner? Gång på gång upprepas varningen för religionssammanblandning då folket kommer in i det nya landet och möter andra religioner.

Det verkar som om Koskinen har glömt bort det första budet i "Tio Guds bud": "Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig."

Det verkar som om Koskinen har glömt bort Jesu egna ord: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig" (Joh 14:6).

No comments:

Post a Comment