Nyhetsflödet

Monday, May 21, 2012

Idag 22/5 - Vad ska vi göra med profetiorna?

Idag den 22/5
Det kom en profetia från en av kadetterna. Du kan läsa den här: del 1 och del 2.

Frågan kommer: Vad ska vi göra med profetiorna? Hur ska vi ta emot dem? Det kommer ofta tre olika slags reaktioner i sådana sammanhang:
1/ Bejakande. "Fantastiskt underbart"
2/ Avvaktande. "Vi får väl se om det slår in"
3/ Avvisande. "Det kommer aldrig att hända"

En profetia ska bedömas. Man ska inte okritiskt ta emot allt som kommer vår väg.

Men om det är ord från Gud räcker det inte med att ha ett passivt förhållningssätt till profetian. En profetia från Gud frigör hopp, tro och kraft till att börja röra sig i någon riktning.

Gud talade till Israels barn då de var fångar i Egypten. Gud sa att han hade sett deras lidande och att han ville rädda dem ut ur slaveriet. Gud sa att han skulle föra dem in i ett annat land. Ett överflödande som flödar av mjölk och honung (2 Mos 3:7-8).
- Några av dem som hörde detta blev säkert entusiastiska.
- Andra kanske la armarna i kors och ville vänta och se om Gud verkligen gjorde det han sa.
- En tredje grupp kanske sa att det var omöjligt. Det skulle aldrig kunna hända.

Då vi läser vidare förstår vi att profetian inte fullbordades av sig själv. Det hade inte räckt med att lägga armarna i kors och säga: "Det ska bli intressant att se hur Gud ska ordna det här."

Profetians uppfyllelse utsattes för hårt motstånd och kamp. Farao gjorde allt för att profetian inte skulle fullbordas. Och jag tror att både Moses och folket var nära att ge upp hoppet på att profetian någonsin skulle uppfyllas.

Till slut, efter många prövningar, lyckades folket bli fria från slaveriets Egypten. Men profetian var ännu inte fullbordad. Folket var inte i landet. De var i öknen. En hel generation misslyckades! Den generation som hörde profetian fick inte uppleva dess uppfyllande!

Berodde det på att det var något fel på profetian? Nej, det berodde på folkets bristande tro! En hel generation misslyckades med att se profetian uppfyllas för att de inte hade tro att handla som om profetian skulle vara sann.

Låt det inte hända igen!

Ta emot gudsordet. Börja röra dig mot dess uppfyllande. Det kan hända att kampen blir hård. Det kan hända att vi möter motstånd. Den onde vill stjäla och röva det som Gud vill ge oss (Joh 10:10).

Den onde kan uppträda som en farao eller till och med genom att föra oss genom en torr ökenperiod. Men lyft blicken och ta emot gudsordet.

Har Gud talat, låt oss agera. Mobilisera krafterna. Mobilisera folket. "Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd" (Joh 4:35 b)

No comments:

Post a Comment