Nyhetsflödet

Thursday, May 31, 2012

Idag 1/6 - Slutkommentar på "Efter detta"

Idag den 1/6

Här kommer min slutkommentar på Stefan Swärds bok "Efter detta". Här kan du läsa mina tidigare inlägg:
- Varför pratar ingen om helvetet längre?
- "Efter detta" - del 2
- Vad händer när man dör?, "Efter detta" - Del 3
- Ska kristna också dömas? "Efter detta"- Del 4

Många frågar sig säkert varför man måste tala om helvetet. Är det inte bättre att tala om en kärleksfull Gud och om nå?

Stefan Swärd pekar på att Jesus är den i Nya Testamentet som talar mest om helvetet? Varför gör han det? Ja, svaret måste vara att han älskar människorna så mycket att han inte vill att någon enda ska förgås utan ha evigt liv (Joh 3:16).

Älskar vi människorna så mycket att vi också vill varna dem för helvetet, som Jesus gör? Eller tiger vi hellre för att inte göra någon förnärmad? Tiger vi om det vi tror på och låter dem förgås?

Om vi, på samma sätt som Jesus, tror på helvetets fasor borde det göra oss ivrigare att få med så många som möjligt till himlen.

En annan aspekt som Swärd tar fram i sin bok är om domen av de som är kristna. Det är ett ämne som nästan ingen predikar. Men ett ämne som verkligen borde få oss kristna att vara noggranna i hur vi lever våra liv.

Boken heter "Efter detta" och Swärd försöker att förklara hur det olika skeendena hänger samman. Döden, dödsriket, domen, evigheten. En aspekt som jag saknar och som Swärd inte kommenterar i sammanhanget är uppryckelsen och hur den hänger samman med döden och dödsriket.

Slutligen anser jag att "Efter detta" är en bok som verkligen bör läsas och begrundas. Undervisningen om vad som händer efter döden är verkligen försummad i våra församlingar.

2 comments:

 1. Interesting, challenging and timely- will translate and use next week in my blog.

  Currently featuring Meeting Jesus, by Major Howard Webber, Christianity magazine's book of the year 2010.

  Wishing you a wonderful Congress weekend with blessings galore being poured out on you all.

  Sven & Glad

  ReplyDelete
 2. I have recently read "Meeting Jesus". Absolutely a challenging book, worth reading. If you want literature in English in the same line as "Efter detta" I recommend "Erasing Hell" by Francis Chan.

  ReplyDelete