Nyhetsflödet

Thursday, October 11, 2012

Begränsar du Gud?

Rapport nummer 3 från Prag-konferensen

Ledaren för Frälsningsarmén i Schweiz startade dagen med att leda morgonsamlingen. Han berättade om en man som brukade ro ut med sin båt för att fiska. En dag följde en bekant med honom ut på fisketuren. Vännen som följde med blev väldigt konfunderad då han såg vad mannen gjord. Då han fick en liten fisk drog han upp fisken, men då han fick upp en stor fisk kastade han tillbaka den i vattnet. Till slut kunde mannen inte hålla sig längre. Han frågade mannen hur det kom sig att han kastade bort alla stora fiskar och bara behöll de små. Mannen svarade att hans stekpanna var så liten så han hade ingen användning för de stora fiskarna, det var bara de små som passade hans stekpanna.

Begränsar du också Gud? Har du bestämt gränserna för vad du tror att Gud kan göra? Den schweiziske ledaren talade vidare om att våga pröva något som är nytt och berättade om att Frälsningsarmén i Schweiz ställer upp i Eurovisionsschlagerfestivalen 2013.

Igår hade Rut och jag också vårt seminarium om att mobilisera medlemmar, där vi samtalade om speciella problem att få människor att engagera sig i Frälsningsarmén, sett från ett postkommunistiskt perspektiv i Östeuropa.

Idag (fredag) börjar den europeiska kongressen Forward. Det finns möjlighet att uppleva gudstjänsterna över internet. Läs mer här.

No comments:

Post a Comment