Nyhetsflödet

Saturday, October 13, 2012

Tidig söndagsmorgon i Prag

Flaggparad
Pragveckan börjar närma sig sitt slut. Det har varit en intensiv vecka med Östeuropakonferens under veckan och Europakongress i helgen.

Kongressmötena har präglats av glädje och stark förkunnelse.

Igår (lördag) var det friluftsmöte i centrala Prag och senare på kvällen kongressmöte. Kvällen inleddes med en flaggparad som presenterade de 19 europeiska länder som deltog i kongressen.

Den stora kongresskören (180 deltagare?) sjöng temat för kongressen: "en armé, ett uppdrag, ett budskap".

1500 deltagare fyllde den stora kongressalen
General Linda Bond talade över berättelsen om hur fem bröd och två fiskar kunde mätta femtusen män, förutom kvinnor och barn. Linda Bond markerade tydligt mot liberalteologiska strömningar i vår tid. Det är många i våra dagar som försöker ge Jesu underverk en naturlig förklaring och säger att tillgången på mat berodde på att alla tog fram sina matsäckar och delade med sig. Men Linda Bond slog fast: "Jag tror på underverk!"

Det finns andra som tolkar underverken på ett andligt sett, men Linda Bond slog fast att underverken inte var ett tecken på något annat utan helt enkelt att Jesus mötte människor i verklig nöd och underverken svarade på behoven hos lidande människor, blinda, sjuka, besatta och många fler.

Båttur i Prag
Veckan börjar närma sig sitt slut och under veckan hann vi också se på Prag, en vacker stad väl värd att återkomma till för ett besök. En av kvällarna åkte vi ut på en båttur för att se staden från floden.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till avslutningsmötet och därefter hem till Riga för att möta en ny arbetsvecka.

Jag ber att det ska bli en välsignade vecka för dig.
Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment