Nyhetsflödet

Wednesday, October 10, 2012

Frimodighet, Enhet och Kraft

Rapport nr 2 från Prag-konferensen.

Robert Street
Under öppningsmötet höll Europaledaren Robert Street ett välkomsttal som fokuserade på temat för konferensen under veckan och kongressen i helgen, Framåt med frimodighet, enhet och kraft. Här kommer en sammanfattning av Robert Streets punkter:

Frimodighet - I en tid då vi möter motstånd, och uppmaningar att kompromissa är det många kristna som blivit ursäktande och inte vågar stå upp för det kristna budskapet. Men detta får inte vara en tid att vara vara på defensiven. Europa behöver höra evangeliet högt och tydligt och se det återspeglas i våra liv.

Enhet - Strax innan Jesus dog talade han om för sina lärjungar att världen skulle förstå att de var hans lärjungar om de älskade varandra. Vår enhet i Kristus är beviset på att vår tro är äkta.

Kraft - Kraft kommer inte genom donationer, projekt eller andra resurser. Vi söker en annan slags kraft - vi söker den Helige Andes kraft.

Onsdagen ägnades huvudsakligen av seminarier. Av det stora seminarieutbudet valde jag att gå på följande fyra seminarier:
-Evangelisation
-Kulturella skillnader
-Officersutveckling
-Kårplantering
Sarah sammanfattar gruppsamtalet om kulturella skillnader
Här diskuterar man kårplantering
Idag (torsdag) kommer Rut och jag att ha vårt seminarium två gånger under dagen. Vårt seminarium har fått temat: Mobilisera medlemmar.

Idag startar också två bussar med deltagare från Riga. De beräknas ankomma Prag lagom till starten av kongressen på fredag kväll.

Idag räknar vi också med att namnet på vår efterträdare som Regionchefer i Lettland kommer att offentliggöras.

No comments:

Post a Comment