Nyhetsflödet

Wednesday, October 17, 2012

Mobilisera medlemmarna! - del 1 (3)

Ett av seminarierna i Prag
Under Östeuropakonferensen i Prag i oktober ledde Rut och jag två seminarier med temat "Mobilisera medlemmarna!"

Seminarierna skulle diskutera svårigheter och möjligheter att mobilisera medlemmarna i ett östeuropeisk, postkommunistiskt samhälle.

I en del kyrkor betraktar man en medlem som aktiv om han eller hon kommer på gudstjänst varje söndag. I Frälsningsarmén kan det inte vara nog för att betraktas som aktiv att sitta stilla en timme varje söndag. Meningen med att vara soldat är att vara med i striden.

Vi delade upp vårt seminarium i tre delar:
-Varför ska vi mobilisera?
-Vilka speciella problem stöter vi på i östeuropa då det gäller att mobilisera medlemmarna?
-Hur ska man bära sig åt för att mobilisera medlemmarna?

Varför ska man mobilisera?
Vi inledde med att ge några argument varför vi måste mobilisera medlemmarna. Här är några av dem:

1/ Det allmänna prästadömet
I Frälsningsarmén tror vi på det allmänna prästadömet. I flera andra kyrkor, speciellt i östeuropa, är det prästen som utför det andliga arbetet, medan de övriga tittar på eller blir betjänade.
Vi har fått ett uppdrag att göra alla folk till lärjungar (Matt 28:18-20).

2/ "Världen för Kristus"
I den tidiga Frälsningsarmén sjöng man frimodigt "Vår värld för Gud, jag viga vill mitt liv därtill." Uppdraget har inte förändrats. Utanför vårt sovrumsfönster hänger en jätteflagga med texten "Lettland för Kristus". Det finns fortfarande ofrälsta människor i Lettland. Uppdraget är inte utfört. Fler mobiliserade medlemmar behövs.

3/ Mobilisering är viktig för
- Medlemmen (Matt 25:14-30)
- Mottagaren (Joh 3:16)
- Guds rike (Luk 10:2)

4/ Det gäller livet!
Jesus säger att det finns två vägar. En som leder till fördärvet och en som leder till livet (Matt 7:13-14). Gud vill att alla ska bli frälsta och därför sände han sin son för att ingen ska gå förlorad, utan alla ska få evigt liv (Joh 3:16). Jesus säger vidare att det är bråttom och att en dag kommer det att vara försent att välja.
Det finns många som undviker att tala om himmel och helvete, utan hellre talar om att Gud älskar alla människor. Men om du tror på samma sätt som Jesus att dina val här i livet påverkar var du kommer att tillbringa din evighet, borde du då inte tala om det för andra? Om du bryr dig om eller älskar andra människor borde du inte varna dem? Det måste väl vara ytterst kärlekslöst om du tror på himmel och helvete att inte tala om det för andra så att de får en chans att välja.

Fortsättning följer





No comments:

Post a Comment