Nyhetsflödet

Sunday, July 29, 2012

Vandring i Anden

Axplock från min bokhylla.

Jag har just läst färdigt en liten bok av Michael Harper, "Vandring i Anden". Michael Harper var präst i anglikanska kyrkan och en av förgrundsfigurerna i den karismatiska väckelsen på 1970-talet.

Här kommer några citat från boken:

Michael Harper skriver om de två frågor som folket ställde på den första pingstdagen i Apostlagärningarna 2, ´Vad kan detta betyda?´ och ´Bröder vad ska vi göra?´.
"Svaret på den första frågan gav anledning till den andra: ´Bröder vad ska vi göra?´ Skälet till att så få människor kommer fram till denna andra fråga är, att det är så litet i våra liv, som uppmanar dem att ställa den första: ´Vad ska detta betyda?´ " (sid.7).

Om evangeliserande skriver Harper:
"Vi är soldater i en befrielsearmé. Om vi är sanna kristna, så har vi själva upplevt frigörelsen och friheten genom tron på Jesus Kristus. Och med en djup känsla av tacksamhet fattar vi varandras händer i uppgiften att befria Satans fångar....
...Satans aktivitet är stor och kraftfull, då det gäller att  hindra människor att tro på sanningen. Han har lyckats isolera en tredjedel av mänskligheten från kristen mission, och han har skapat förvirring inom de kristna kyrkorna, så att många knappast vet, vad de ska predika. Och det är fortfarande en minoritet som har förtroende för Guds ord." (sid.40).

Det verkar som om det inte är så mycket som förändrats sedan den tiden.

Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg från Michal Harpers bok. Du kan läsa det här: Om sakrament och tungotal.

No comments:

Post a Comment