Nyhetsflödet

Wednesday, April 11, 2012

Idag 12/4 - Varför inte "Ship to Syria"

Idag den 12/4

Idag på Nyhetsflödet finns en artikel med rubriken Tredje försöket för ship to Gaza. Jag frågar mig hur det kommer sig att det finns ett sådant engagemang för konflikten i Gaza, samtidigt som ingen skickar någon hjälp till civilbefolkning i Syrien som dödas i hundratal. Dagens Nyheter skriver Syrien skjuter mot flyktingar i Turkiet och Folket lider - ingen griper in, om en passiv omvärld.

Jackie Jakubowski skrev en intressant artikel i Kvällsposten för några veckor sedan där han skriver om selektivt medlidande. Hans skriver: "Varför kan de inte åtminstone demonstrera utanför ryska ambassaden mot Rysslands vapenleveranser till ett Syrien som krigar mot sina egna medborgare.
"Vi visar Gazas folk att vi bryr oss", skrev ett stort antal namnkunniga personer – med selektivt samvete som omfattar Israel men inte dess grannar – i ett upprop i Svenska Dagbladet inför "Frihetsflottans" avsegling i somras.
Om de genom att underteckna namnlistan eller delta i båtutflykten visade att de "bryr sig om" Gazas folk, är deras tystnad i dag ett tecken på att de inte bryr sig ett dyft om Syriens.
"

Kan det bero på att det idag är politiskt korrekt att fördöma demokratin Israel samtidigt som man försvara de arabiska diktaturstaterna?

Vill du se bilder på hur det ser ut i Gaza och jämföra med bilderna vi dagligen får från Syrien? Här är några bilder från Gaza och fler bilder finns här.
/Peter Baronowsky

No comments:

Post a Comment