Nyhetsflödet

Thursday, April 19, 2012

Idag 20/4 - Varför sa dom ingenting?

Idag den 20/4 

Nya Testamentet talar mycket om Jesu andra tillkommelse. Jesus själv håller ett långt tal om detta i Matteus 24 och 25. Där berättar han om tio flickor som skulle på bröllop (Matt 25).

De var alla bröllopsklädda och hade oljelampor i händerna. Fem hade fyllt på olja och fem var utan olja i sina lampor. Brudgummen dröjde och alla tio somnade. Vid midnatt hördes ett rop: Brudgummen kommer! De som hade olja i sina lampor gick in till festen, medan de utan olja sprang iväg för att köpa. Då de kom tillbaka var dörren stängd och de missade hela festen.

Jag tycker att det är en ganska lätt liknelse att förstå. Den säger oss att
1/ Våra val här i livet avgör var vi ska tillbringa evigheten
2/ En dag kommer det att vara för sent att bestämma sig

Varför berättar Jesus den här liknelsen? Jo, det står också väldigt klart: Gud älskar människorna så mycket att han inte vill att en enda ska gå förlorad, utan att alla ska ha evigt liv (Joh 3:16).

Men vad hade hänt om de förståndiga, i stället för att somna, hade brytt sig om att fråga de oförståndiga: "Har ni olja i er lampor?" Kanske 2-3 av de oförståndiga hade fått vara med på festen då?

Vad vi gör påverkar inte bara var vi själva ska tillbringa evigheten. Vad vi gör kan också vara av avgörande betydelse för om någon annan får vara med på festen eller inte.

Borde vi inte vara lite ivrigare att berätta för andra om livets viktigaste val?

No comments:

Post a Comment