Nyhetsflödet

Tuesday, April 17, 2012

Idag 17/4 - Vadå jämställdhet?

Idag den 17/4

Idag skriver jämställdhetsministrarna i Sverige och i Danmark en gemensam artikel i Svenska Dagbladets Brännpunkt, under rubriken Krafter som motarbetar kvinnors frihet vinner mark.

I artikeln skriver de bland annat:
"Aldrig är den oheliga alliansen mellan auktoritära islamistiska länder och Den heliga stolen tydligare än i deras strävan att förvägra kvinnor deras rätt till sexualitet och sexuell hälsa." Detta skriver artilkelförfattarna utan att på något sätt tala om på vilket sätt den katolska kyrkan förvägrar kvinnor sin rätt till sexualitet och sexuell hälsa.

Att bara uttrycka sig i svepande formuleringar utan att förklara vad man grundar påståendet på, inger inget förtroende. Det hade varit på sin plats att tala vad man menar med att förvägra kvinnor deras rätt till sexuell hälsa. Och vad menas med sexuell hälsa?

Senare i artikeln ges möjligen en antydan där det står: "Denna politiska kraft kompletteras av närmast obegränsade finansiella resurser från penningstarka amerikanska antiabortgrupper."

Är det begränsningar i den fria rätten till abort som jämställdhetsministrarna anser är att förvägra kvinnor deras rätt till sin sexualitet och sexuell hälsa?

Är fri abort det som ytterst befrämjar kvinnors frihet? Den fria aborträtten tar sig idag uttryck i selektiva aborter i de nordiska länderna. Är det att befrämja kvinnors frihet? Att se till att flickor inte får lov att födas? Av den enkla anledningen att de är kvinnor? Är det det jämställdhetsministrarna kallar jämställdhet?

No comments:

Post a Comment