Nyhetsflödet

Sunday, April 29, 2012

Idag 30/4 - Historien upprepar sig

Idag 30/4

Margó Ingvardsson väckte en del debatt förra veckan med sin artikel på DN Debatt om att "Barn upp till tolv års ålder bör ”fridlysas” från religiös utövning"

Om en sådan lag skulle införas kommer naturligtvis kristna föräldrar som älskar sina barn att fortsätta att tala med barnen om Jesus och att be bordsbön och aftonbön. En kristen församling som bryr sig om barnen kommer även i fortsättningen att erbjuda Söndagsskola.

Jag bor i Lettland, ett land som under femtio år varit ockuperat av Sovjetmakten, där det inte var tillåtet att samlas till gudstjänster eller att anordna kristna aktiviteter för barnen.

Kommer Margó Ingvardssons förslag, om det realiseras, att innebära att säkerhetspolisen stormar in på söndagsskolsmötena och kräver legitimation av barnen? Det har varit en realitet här tidigare. Jag bävar inför tanken. Historien ser ut att upprepa sig.

Stefan Swärd   Dagen   Världen idag   "Människor och otro" i Sveriges Radio

2 comments:

  1. AnonymousMay 09, 2012

    Kanske man istället borde införa "fridlysning" av barn upp till 18 att utsättas för socialistiska idéer. Jag kan knappast tänka mig en ideologi som orsakat mer elände i världen än den.

    ReplyDelete
  2. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5582438 Ho är i farten igen. Och vem är hon?
    Margó Ingvardsson, född 16 februari 1941, är en svensk politiker. Margó Ingvardsson har varit riksdagsledamot för VPK (senare vänsterpartiet), men lämnade partiet 1991, i slutet av mandatperioden 1988-1991 och gick över till socialdemokraterna. Margó Ingvardsson har varit ordförande i RFSU under åren 1991-1997. Ingvardsson var under första halvåret 2006 talesperson för det politiska partiet Vänsterdemokraterna.

    ReplyDelete