Nyhetsflödet

Tuesday, April 24, 2012

Idag 25/4 - Nyateismen tar plats

Idag den 25/4

Spelplanen har förändrats. Under många år har kristendomen ignorerats i det offentliga rummet. Samtidigt har det knappast funnits någon som trätt fram som företrädare för ateismen. Det har liksom inte funnits något skäl att stå fram emot något som nästan inte finns.

Nu ser vi en alltmer öppen ateism träda fram i massmedia. Den ateistiska föreningen Humanisterna tar plats och argumenterar mot religionen i vilken form den än visar sig. Det är på många sätt glädjande. Det betyder förmodligen att de kristna företrädarna har vågat träda fram och offentligt vittnat om sin tro. Det är just det som gör att ateismen vaknat. Det finns något att "vara emot".

Ett annat synligt uttryck för att nyateismen tar plats är Betnérs program i TV. Efter att ha varit inbjuden till Betnérs program skriver Siewert Öholm så här: "Betnér vill att Gud inte skall finnas, vare sig i verkligheten eller i människors tro. Därför är Bibeln sagor och de som tror fundamentalister, homofober eller allmänt svagsinta. Helt enkelt den svenska ateismens nye profet."

Jag undrar vad som skulle hända om en kristen programledare använde sitt program för att tala om hur mycket ateisterna har missuppfattat verkligen. Då skulle det förmodligen bli ett ramaskri, men då Betnér gör samma sak med de kristna verkar ingen reagera.

No comments:

Post a Comment